Alsancak / 0232 421 92 66   Karşıyaka / 0232 364 64 42   info@radyotekdentalizmir.com
 

MAKİNALARIMIZIN ÖZELLİKLERİ / NEWTOM VGI - EVO

 


NewTom VGi-evo.: 360 dereceden kesit alabilen Dünya'nın ilk ve tek dikey Volumetrik Tomografi cihazı.

SAFEBEAM TEKNOLOJİSİ
Yalnızca NewTom Konik Işın Huzmesi sistemleri, hasta ve personel için mevcut en güvenli teknoloji olan SafeBeam™ teknolojisini kullanıyor. Tüm NewTom ünitelerinde bulunan SafeBeam™, gantrideki hacmin yoğunluğuna göre radyasyon dozunu otomatik olarak ayarlar. Bu teknoloji, görüntü alma sırasında aralıklı radyasyon verir. Bu da yalnızca milisaniyeler içinde olur. Diğer sistemler ise sabit radyasyon verir ve 100 kg ağırlığında bir yetişkin ile küçük bir çocuğa verilen radyasyon miktarı aynıdır. SafeBeam™ teknolojisi, sistem çalışmalarını otomatik ve sürekli olarak kontrol ederek gereksiz doz uygulamalarını ortadan kaldırır. Patentli SafeBeam™ teknolojimizle birlikte, diğer CB3D sistemleriyle karşılaştırıldığında NewTom VGİ-evo’nun X-ışın voltajı ve akımı (kV 110 ve mA=1-32) olup, bu değerler içinde daha geniş yelpazede ayarlamalara sahiptir. Sonuç olarak, hasta doz değerleri her taramaya göre özelleştirilir ve hastanın boyu veya kemik yoğunluğu ne olursa olsun görüntü kontrastı aynı kalitede kalır.
 

YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ TARAMA ( Hi-Res)
 
Küçük FOV kullanımı ile Doktorlar, küçük anatomik detaylı yüksek kalite görüntüler elde edip görmek isterler, çenenin yalnızca küçük bir kısmına doz verilerek. Mandibuler kanalın tüm yönlerini, diş kökleri ve periodontal bağ dokuları ile mevcut lezyonlar gibi küçük anatomik parçaları görme olanağı, iyi bir implant değerlendirmesi için yararlı olabilir. Yalnızca 3D Yüksek Çözünürlüklü görüntüleme bu küçük detayları net olarak görüntülemek için gerekli olan detay kalitesi ve miktarını sunabilir.

DÜŞÜK DOZ UYGULAMASI ( Eco Mode )

Küçük Fov kullanımına ilavaten ayrıca düşük doz uygulama prokolü sayeseinde, çok hassas çekimleri yapabilmektedir, Bu çekimler için uygulanan doz, hastanın, yaşı, cinsiyeti, ve anatomik yapısına göre SafeBeam teknolojisi tafaından hesaplanarak uygulanmaktadır. Topalm Doz verme süresi 1.8 sn.dir.

ÇOKLU ÇEKİM ALANI
Tarayıcı FOV alanı seçimi, hastanın çene anatomisinin ne kadarının görüntüleneceğini belirler. Bir düz panel detektörü (FPD) kullanılıyorsa, silindirik FOV’larının boyutları çap x yükseklik (DxH) olarak tanımlanabilir. Günümüzde, ALARA (Makul Olarak Gerçekleştirilebilecek Kadar Düşük) dozaj ilkelerine göre hastaya verilen etkin dozu azaltmak için farklı boyutlara sahip farklı R.O.I.’leri (ilgi bölgesi) tarama ihtiyacı uluslararası standartlarla düzenlenmektedir. Küçük bir FOV kullanımı (endo, perio, implant analizinde kullanıcı tanımlı bölgede veya gömülü dişleri saptama için), radyasyona maruz kalan bölgenin boyutlarını azaltmanın yanı sıra, çok küçük detayların yüksek çözünürlükte teşhis edilmesi gerektiği tüm patolojiler için de görüntülerdeki keskinlik ve çözünürlüğü önemli ölçüde arttırır. Buna karşılık, tek bir dönüş ile daha büyük bir FOV, ilgili doktorların hastanın anatomik bölgelerinin büyük bir kısmını görmesi gerektiğinde (örn. Çocuğun diş kontrolü, sinüs patolojileri, alt-üst çene, implant analizi veya maksila ve sinüsler), operatörün hastaları taramasına olanak sağlar. Bu durumlarda bile, NewTom VGi-evo'nun dozajı daha da azaltmak için farklı doz protokolleri vardır. NewTom Ar-Ge ekibi, her bir FOV için farklı doz protokolleri kullanarak FOV, doz ve netlik arasındaki mükemmel dengeyi keşfetmiştir.