Alsancak / 0232 421 92 66   Karşıyaka / 0232 364 64 42   info@radyotekdentalizmir.com
 

Kuron ve Köprü Nasıl Yapılır?

 

Kuron veya köprü yapılmadan önce, destek diş (veya dişler), kuronun sığacağı şekilde küçültülür. Dişi/dişleri küçülttükten sonra, diş hekiminiz, kuron ya da köprü için doğru bir kalıp yapabilmek için dişinizin modelini çıkarır. Porselen kullanılacaksa, diş hekiminiz, kuron veya köprü için mevcut dişinizin rengine uyacak doğru tonu belirler.

 Bu kalıbı kullanarak diş laboratuarı kuron veya köprüyü, diş hekiminizin belirttiği malzemeden hazırlar. Kalıcı kuron veya köprü yapılana kadar geçici kuron veya köprü, hazırlanan dişi kaplayacak şekilde yerine yerleştirilir. Kalıcı kuron veya köprü hazır olduğunda, geçici kuron veya köprü çıkarılır ve yeni kuron veya köprü hazırlanan dişin veya dişlerin üzerine yapıştırılır.

 Kuron ve köprüler hayat boyu kullanılabilir, ancak bazen gevşeyerek düşebilirler. Kuron veya köprünün uzun ömürlü olabilmesi için yapmanız gereken en önemli şey, ağız sağlığınızı korumaktır. Dişlerinizi günde iki kere florürlü diş macunu ile fırçalayarak ve her gün diş ipi kullanarak, dişlerinizin ve dişetlerinizin sağlığını koruyun. Ayrıca, diş muayenesi ve profesyonel temizlik için düzenli olarak diş hekiminize gidin.

 Yeni kuron veya köprüde hasar görmesini engellemek için, sert gıda, buz veya diğer sert nesneleri çiğnemeye çalışmayın